Korset Bamboo

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Berat badan erna sebelum kahwin, 58kg. Masa disahkan hamil,berat badan memang dalam lingkungan itu je. 58kg-59kg. Erna disahkan hamil masa iman berusia 3minggu. Kecik lagi masa tu..tak sangka akan hamil secepat itu. Sebab masa disahkan hamil,erna baru kahwin 2minggu. Hati pun masih tak tentu arah lagi. Tup tup..ALLAH kurniakan rezeki dan amanah yang tidak ternilai. Syukur dan muhasabah diri masa disahkan hamil tu. Eh..ni bukan entry cerita macam mana boleh mengandung. Dah lari topik nampaknya. hehehe..Cerita awal di sahkan hamil,boleh baca SINI. Back to the main topic..kita semua sedia maklum, pertambahan berat badan ketika hamil boleh naik mengikut jadual kat bawah ni ye..


Kalau anda mengandung anak kembar, berat yang dibenarkan sekitar ini..rujuk yang bawah ni ye..


Erna mengandungkan iman secara single fetus..maksudnya tak kembar,so berat yang dibenarkan naik sekitar 11-16kg. Awal-awal mengandung iman,setiap kali naik penimbang memang berat erna naik mendadak. Melampau-lampau naik. Kalau orang lain takut nak kena cucuk ambil darah, erna pulak mesti takut nak kena naik penimbang. Hehehe..Kali terakhir naik penimbang sebelum iman lahir,berat erna 78KG. Melampau beratkan? perut erna bukan main besar. Tak sangka berat iman tak sampai 3KG masa lahir. Masa lahir,berat iman 2.85KG. Ibu cakap,berat erna tu merangkumi air dalam badan, uri dan lain-lain. 

Erna tahu yang ibu menyusukan anak tak boleh berdiet. Kita yang menyusukan baby nak salur khasiat pada baby. Mana boleh nak diet-diet. Tapi erna yakin yang berat badan akan turun dengan baik jika menyusukan baby iman dengan sempurna. Dalam pantang, erna tak berbengkung langsung. Stokin pun on of. Sebab..masa dalam pantang, mungkin badan erna dah masuk angin. Yela..erna berpantang seminggu kat hotel. Tak dapat berpantang sempurna. Badan erna jadi gatal-gatal. gatal teruk sangat. Tak pernah rasa gatal sampai macam tu..suami pun bawak erna pegi klinik sebab gatal teruk sangat. kalau berbengkung,mestilah peluhkan? mesti lagi teruk erna gatal. Jadinya,memang tak berbengkung. Masa tu,tawakal je kalau perut buncit,peha besar,montot besar. Bila erna rungut-rungut cakap kat suami,suami cakap sabarlah..sebab lahirkan iman jadi macam ni..dia tak kisah pun kalau erna gemuk..Kalau suami tak kisah pun, erna yang kisah. Kisah kalau berat badan tak kembali ke angka asal..

Alhamdulillah,lepas habis pantang,erna ada beli corset kat cosway. 1set coset tu, termasuk girdle dan ada free bra. RM168. Erna pakai tak lama sangat. Tapi,masa tu happy la sebab bila pakai corset,tak rasa gatal-gatal lagi. Cuma..apa yang tak best, corset tu bertulang. Selalu mencucuk bahagian bawah payudara. Aduh..sakit. Erna pegi kelas pun tertarik-tarik corset tu kebawah. Girdle ok. Selesa pakai. Bra,pakai sekali je..Sebab erna memang pakai nursing bra sekarang ni. Tak pakai dah bra-bra lain. Memang pakai nursing bra Fabulos Mom dan tak pernah try pakai nursing bra brand lain. Oh..pernah pakai brand lain. Avon punya nursing bra. Tapi,pad depan tu..nipis sangat. Sexy you! boleh nampak nipple. So,tak prefer la pakai yang tu. Lagi best pakai Kelly nursing bra from Fabulos Mom. Selain tu,erna memang ada bengkung yang silang-silang kat depan. Set bersalin yang erna beli ada free bengkung. Tapi,ambil masa la pulak kan nak berikat-ikat. Kadang tu,dah terlambat nak pegi kelas. Macam mana pulak la nak berikat dengan bengkung tu. Bengkung Leesa Formula.

Sekarang ni,hampir 3minggu erna pakai Bamboo Charcoal Corset. Kawan erna yang suggest pakai corset bamboo dan ajak erna beli. Erna pun terfikir nak try. Siap tanya kat kawan yang memang dah pernah guna. Dorang cakap,corset bamboo best. Erna pun beli..bila erna pakai,memang best! Best..sangat. Corset ni ada lubang kat bahagian tengah. Kalau confident buang air tak bersepah,boleh je pakai tanpa bukak-bukak. Best corset ni sebab 1piece. Tak payah nak pakai asing-asing. Tak sakit..tak panas..tahla..memang best la pada erna. Sebelum pakai,erna akan sapu conture gel Leesa Formula kat bahagian-bahagian yang erna nak slim :) Erna akan sapu kat perut,pinggul (yang ni lemak paling tepu! eee...geram lemak kat pinggul ni tau!) lagi,erna akan sapu kat montot..tak nak la boom sangat montot ni. Pastu,baru erna akan sarung corset ni dari kaki. Erna memang boleh rasa peluh mengalir kat dalam corset. Tapi tak panas pun. Tak gatal pun. Nak basuh corset ni pun,senang je..rendam sikit dalam air softner. Tak payah pakai sabun. Lepas rendam, terus sidai. Jangan perah-perah pulak. Untuk menjaga kualiti corset ni..Erna akan pakai selama 8jam setiap hari..erna dah ada 2corset ni. Boleh pakai tukar-tukar kalau yang lagi satu basuh :)

Selesa pakai..trust me! 

Lubang besar depan dan belakang 

cara pakai Bamboo Charcoal Corset 

Sekarang, blouse masa erna pergi honeymoon, dah boleh pakai :) tak nampak perut pun..Breast pulak, erna still massage dengan minyak mariam..itu memang rutin. Sejak dulu-dulu lagi erna memang akan massage breast dengan Minyak Mariam. Untuk memperindahkan dan maintain firm :) Yela masa mengandungkan iman, breast berubah bentuk. So kena jaga dan erna memang titik berat semua ni. Jaga bukan untuk orang lain. Untuk........:) isi tempat kosong ye kawan-kawan. hihihi.Alhamdulillah,sekarang berat dah 57kg. Peha pun dah ok..walaupun belum habis dipecahkan lemak degil yang erna kumpul selama 9bulan mengandungkan iman. Masih berusaha nak bentuk solid molid walaupun tanpa diet. Tetap nak beri khasiat susu terbaik untuk permata hati ku.. Kalau ada kawan-kawan yang nak beli corset ni dengan harga best..boleh text erna. RM50 je FREE POSTAGE! Harga pasaran cecah RM60-RM80 tau. Kualiti sama je..bezanya,kalau beli dari erna,tak ada kotak ye..kalau ada kotak pun,buat apa. Kawan erna cakap,buat sampah je kotak tu. hehehe..ok,do text me kalau berminat. 

PRODUK KURUSKAN BADAN SELAMAT UNTUK IBU MENYUSU KLIK SINI


JIKA BERMINAT UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE, BOLEH PM ERNA SEPERTI DETAIL DIBAWAH INI,

Share this:

, , , , , , ,

CONVERSATION

97 comments:

  1. Erna, harga minyak mariam tue brape yer?
    tetibe rs cm berminat plak nak beli....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga minyak mariam tu RM35 je.
      kalau pos laju RM6.
      total RM41 :)

      Delete
  2. Anonymous14 June, 2012

    erna, sy ada emel awk utk order, do check, tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...yeke? ok nanti erna check ye

      Delete
  3. assalam, selamat kenal ek...nak beli la....blh bg no ac bank..email mamatrizal80@gmail.com ye....tq2...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam..

      salam kenal juga. Nanti erna email ye

      Delete
  4. salam erna.

    sy beminat dgn korset tu. blh pos ke? nanti email detail ye

    adiemad@gmail.com

    tq

    ReplyDelete
  5. kalau nk beli boleh pm sy...mummy21kl@gmail.com

    ReplyDelete
  6. salam... sy bminat la nk beli koset tu..tlg email detailnyer.

    fiefa_ar@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. Hi dear..
    Berminat utk order.. Blh email detail?

    cinta_qistina88@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Sis ade FB x senang nk contact...bg fon number senang nk order.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  9. plz email daisyzahrah@yahoo.com nk tahu cara nk order brg ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  10. boley email detail corset tak
    ed2666@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  11. Berminat..
    Emailkan sy juga ye.

    wanida7681@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  12. berminat.. sila emaikan ke alamat ni..

    highwayman97@live.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  13. Hi Erna,

    saye berminat jugak nk beli koset ni..

    bole email detail kt ela_nie86@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  14. erna,stok ad lg ke? nk jgk la, haslina86@gmail.com. jgn lpe email sy ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  15. saya berminat nak order..
    plz email : irsya_damia@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  16. Min at gk,be rat 70kg,saiz a pa suggest, pls emel kt mahai0803@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. erna cadangkan size L/XL untuk berat macam min.

      Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  17. berminat nak order jugak :)
    tlong emel kt sy - adda.suehada@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  18. erna.. berminat la korset ni.. bole email detail tak? nsya401@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  19. Salam:-)
    Sy bminat nk order korset & minyak mariam.
    Boleh send details at annalova88@hotmail.com

    Tqvm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam

      minyak mariam kehabisan stock. tapi korset masih ada :)

      Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  20. hi please email sy act numb..sy bminat nk beli.. princes86_ikah@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  21. Assalamualaikum,akak nak order,emel akak misspid23@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Nk order. Email cipong_cute@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. Salam, sy pn nak ordr 1 set juga. email syirazlan@ymail.com

    ReplyDelete
  24. Email sy jugak...drsitinajihah@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  25. Assalam, kak, saya berminat nak beli. please email details about this corset.
    aimi_hazirah@yahoo.com. thanks !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  26. Email saya jugak k..minat nak beli..norain61203@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  27. email saya jugak...
    aizaniz@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cari di fb

      https://www.facebook.com/ErnaOhShawl

      Delete
  28. as'salam..erna sy brminat nk order corset ni..cmne yer?ade stok lg x?

    ReplyDelete
  29. SALAM...ERNA, KLU NAK ORDER CHARGE POS BPE RM LAK?

    ReplyDelete
  30. sye bermint nk bli.., lixuesuchire_360@yahoo.com

    ReplyDelete
  31. Salam erna.. anak dara pn boleh guna minyak ni ke?

    ReplyDelete
  32. salam ema masih ada jual korset ni?pm dila tw.. adilatahir90@yahoo.com or msj 01115708518

    ReplyDelete
  33. salam sy bminat nk bli korset ni, pls msg sy details 013207990

    ReplyDelete
  34. Sy berminat nk beli korset blh pm sy detail salehahisa07@gmail.com or 0192074751

    ReplyDelete
  35. pm me sal corset. blh whatsapp at 019-9591210 or email at amiey_onizuka86@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. pm me sal corset. blh whatsapp at 019-9591210 or email at amiey_onizuka86@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. pm me sal corset. blh whatsapp at 019-9591210 or email at amiey_onizuka86@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. pm me sal corset. blh whatsapp at 019-9591210 or email at amiey_onizuka86@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. erna..pls pm me yaa.zai2701@yahoo.com.sy berminat nk beli ..asap yaa.

    ReplyDelete
  40. Salam... Erna, sye ada emel awk utk order. My email, risachan90@gmail.com. Check email ea nnt. tq

    ReplyDelete
  41. Assalam Erna. Msh ada stok koset & minyak mariam? Saya nak order le. E-mel saya ironlady91@gmail.com Jgn lupa ye. Tq

    ReplyDelete
  42. Assalam Erna. Msh ada stok koset & minyak mariam? Saya nak order le. E-mel saya ironlady91@gmail.com Jgn lupa ye. Tq

    ReplyDelete
  43. Salam..saya nak corset 2 & minyak mariam 1. Email saya bienvenue_2612@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. Salam Erna... Saya nak corset. Boleh email saya dolladolly@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm erna sy nk corset call me o173288010

      Delete
  45. AsSlm...sy pun berminat nk bli corset n myk mariam ye...plz email occult_f@yahoo.com....atau whatsapp 0197109282

    ReplyDelete
  46. nak minyak mariam n corset tuh..boleh pm tak cara nk order n harga skali..
    nuradieka@yahoo.com..thank you :)

    ReplyDelete
  47. erna, saya berminat nak beli korset ni..pls email zie.chomot@gmail.com atau whatsapp 0192271983..tq

    ReplyDelete
  48. suzaini88@yahoo.com ...please PM me =)

    ReplyDelete
  49. saya nak order..pls pm me?c_kyan0510@yahoo.com

    ReplyDelete
  50. bamboo corset ni include n postage skli ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. erna email me at daynaz_88@yahoo.com

      Delete
  51. sy berminat utk mencuba korset ini...email sy...norsyuhada.is@gmail.com

    ReplyDelete
  52. erna, akak nak beli korset ni. email kat akak detail roszury@gmail.com

    ReplyDelete
  53. mcm mane nak order? klau nak bg detail boleh email dekat sini tak? amalienaazhar@gmail.com

    ReplyDelete
  54. Hi Erna,
    korset ada stok lagi x? email : allblack86@gmail.com

    Thanks.

    ReplyDelete
  55. Hi erna,
    Sya nak order korset saiz S dan L bleh tak??
    tolong email ke chocolate_berry1011@yahoo.com.

    ReplyDelete
  56. Assalam,salam kenalan
    erna sy nk oder korset bamboo tu email kat saya mrsghazali85@gmail.com

    ReplyDelete
  57. nak order.bg details kt za_3011@yahoo.com

    ReplyDelete
  58. Hai erna..nk taw jg email sitizakiah317@gmail.com

    ReplyDelete
  59. Hai erna..nk taw jg email sitizakiah317@gmail.com

    ReplyDelete
  60. Hai erna, nak beli laa..tolong email ya: wananniyah@gmail.com

    ReplyDelete
  61. Salam... Erna, saya berminat nak beli Bamboo Charcoal Corset... email saya norfaezahmohd_86@yahoo.com

    ReplyDelete
  62. Erna, saya berminat nak beli Bamboo Charcoal Corset...
    email dania_hana91@yahoo.com

    ReplyDelete
  63. assalam.saya berminat nak beli bamboo charcoal corset.
    email diana_datukk@yahoo.com

    ReplyDelete
  64. assalam erna..saya brminat nk bli girde 2 n minyak mariam 2...bleh x emailkn detail kt sya....pupumululu@gmail.com....

    ReplyDelete
  65. salam erna...boleh sy order bamboo charcoal ni?email sy at dianasarajuddin@gmail.com

    ReplyDelete
  66. sis nk tanya 2 ari lepas sya bru je bli bamboo charcoal from taiwan ne tp dgn hrga rm100 pas2 dia ckp ada yg murah tp dr china.. mmg selesa klau pkai sbb selesa cuma tk brpa bleh sorok lemak2 la... huhu bleh tk sis pm..

    emel kt fitriah@amdi.usm.esu.my

    ReplyDelete
  67. salam erna...sy nk order bamboo charcoal. email saya yaniehusaini@gmail.com
    Tq

    ReplyDelete
  68. salam erna ...sya berminat nk orde chorset bamboo.. bleh emailkan segala detail ke email sya...nsyahirah.za@feldaglobal.com

    ReplyDelete
  69. salam erna ...sya berminat nk orde chorset bamboo.. bleh emailkan segala detail ke email sya...nsyahirah.za@feldaglobal.com

    ReplyDelete
  70. babe, boleh bg details pasal corset ni tak? mcmana i nak tau size apa yg nak order ye? boleh u email i details di shamilamz@yahoo.com?

    ReplyDelete
  71. Anonymous24 May, 2013

    Hi erna I Nak purchase corset Ni boleh email I details @nsbhm @ yahoo.com

    ReplyDelete
  72. salam erna saya berminat dgn corset ni..tlg detail cmner sy nk dapatkan produk ini..
    bleh email sury_yan@yahoo.com

    ReplyDelete
  73. Anonymous14 June, 2013

    hai erna blh sya thu detail lanjut psl corset tu x??
    email sya: saranurulatiqa@gmail.com
    thanks

    ReplyDelete
  74. Anonymous17 June, 2013

    Slm. Hye, i berminat nk bli corset bamboo charcoal tu. Bole email me how to purchase.
    rdainulkhair@gmail.com

    Thanxx

    ReplyDelete